Kisvállalati Csomag

Kisvállalati Csomag – Kisvállalati Napelemes rendszer:

Csomagunkban a háztartartási méretű kiserőmű rendszereket ajánljuk 10 és 50kVA csatlakozási teljesítményig. Előnye, az engedélyeztetés egyszerű ügyintézés keretében viszonylag gyorsan megoldható. A megújuló energiát előállító napelemes rendszereket elsősorban azoknak a mikró és kisvállalkozásoknak ajánljuk, akik profilos elszámolásra szerződtek a hálózati engedélyes szolgáltatóval. Ebben az esetben ugyanis biztosított az éves elszámolás lehetősége így a megtermelt energia szaldós (megtermelt -elfogyasztott villamos energia) elszámolással kalkulálható, nincs termelési veszteség. 3x80A feletti csatlakozás esetén profilos azaz havi elszámolás valósítható meg. A megtermelt energia mennyisége elérheti jó tájolású gazdasági épület esetén a 58.000 kWh-t évente. Az ÁFÁ-t visszaigénylő vállalkozások a rendszert nettó értékben tervezhetik, így támogatás nélkül is biztosítható az akár 6-7 éves megtérülés.

Az EU a mostani és a következő 7 éves pályázati időszakban is prioritásként kezeli a megújuló energiát előállító energetikai rendszerek telepítését. Magyarországon a költségvetési intézményeken kívül a kis és középvállalkozók is támogatáshoz juthatnak ilyen berendezések beszerzéséhez. Két operatív program a GINOP és a KEHOP illetve a mezőgazdaságban tevékenykedőknek a Vidékfejlesztési program biztosít vissza nem térítendő forrásokat az energetikai beruházásokhoz. A kis és középvállalkozásoknak leginkább a GINOP és a VP  kiírásait érdemes figyelni, hiszen a visszanem térítendő támogatások intenzitása 55%-tól akár a 70%-ig is terjedhet. Így a befektetett pénz nagyon gyorsan megtérülhet, és egy hosszú ideig hatékonyan, környezetkímélő módon és biztonságosan termelő rendszer biztosítja a cég energiaellátásának egy részét vagy az egészét.

Kedvenc márkáink:

Trina Solar A Trina Solar a világ 5 legnagyobb napelemgyártójának egyike. Gyártási kapacitás: 8,5 GW felett. Alapítás éve: 1997. Gyártás helye: Kína, Vietnám, Thailand

Canadian Solar: egyike a legnagyobb 5 napelemgyártónak 2013. óta 12 év garancia! Gyártási kapacitás: 5 GW felett. Alapítás éve: 2001. Gyártás helye: Kína, Vietnám, Indonézia

Kisvállalati Csomag – Kisvállalti klíma rendszer

Csomagunkban azok a műszaki megoldások szerepelnek, amelyek a vállalkozások székhelyén, telephelyén lévő iroda és szociális helységek fűtését és hűtését egyaránt optimálisan biztosítják. A megadott helység méretek alapján a leginkább oda illő energiatakarékos klíma berendezést tervezzük be. A levegő-levegő hőszivattyús egységek wlan-on keresztül szabályozhatók és programozhatók, így a munkaidő lejárta után illetve a munka megkezdése előtti időszakban a kívánt optimális hőmérséklet beállítható. Csendes működésük és esztétikus kialakításuk maximális komfort érzetet biztosítanak a helyiségben dolgozó kollégák részére. A beépített szűrők és biztonsági berendezések segítségével a beszerelt klímák egészségesen tartják a helyiségben lévő levegőt. A hosszútávú kiváló színvonalú működéshez azonban elengedhetetlen az időszakos karbantartás.

Kedvenc márkáink:

Gree, NORD, PANASONIC, HITACHI, LG, DAIKIN

Kisvállalati Csomag – Kisvállalati hőszivattyús rendszer

Ezekben az ajánlatokban már a gyártással és termeléssel érintett helyiségeket épületek is számításba vettük . Az általunk kínált berendezések hatékonyan biztosítják a megfelelő hőmérsékletű levegőt az optimális munkavégzéshez. A különböző technológiáknak köszönhetően rugalmasan alakítható rendszerekről van szó amelyek nem csak a hűtési és fűtési funkcióikat látják el tökéletesen, de amennyiben szükséges a használati melegvíz előállításában is szerepet vállalnak. Energiatakarékos működésüket segíthetik a hőszivattyúkra optimalizált kedvezményes áramvásárlási lehetőségek. Napelemes rendszerrel kombinálva akár a teljes villamosenergia felhasználás kiváltható, ami nagy lépés a vállalkozás klímasemlegessége felé.

Kedvenc márkáink:

HITACHI, PANASONIC, ARISTON, DAIKIN

Termékeinkről általában

Napelemes rendszer

A fotovoltaikus rendszer (PV System), vagy napelemes rendszer olyan energiarendszer, amelyet napenergia fotovoltaikus energiával történő ellátására terveztek. Ez több komponens együttes működése során valósul meg. Beleértve a napelemeket, amelyek a napfényt elnyelik és elektromossággá alakítják, a napelemes invertert, amely az egyenáramot váltakozó áramra konvertálja, valamint szerelési, kábelezési és egyéb elektromos kiegészítőket amelyek szükségesek egy működő rendszer felállításához. A rendszernek több kiegészítő és felügyeleti egysége is lehet a rendszer általános teljesítményének javításához, és tartalmazhat egyéb pl. integrált akkumulátor-megoldást, amivel az ideiglenes energiatárolás megvalósulhat.

Szigorúan véve, a napelemes rendszer a fent leírt részeket foglalja magába és nem tartalmazza az összes többi hardvert, amelyet gyakran a rendszer felügyeletét látja el. Mivel a fotovoltaikus rendszerek a napenergiát közvetlenül a villamos energiává alakítják át, nem szabad összekeverni a többi napenergia-technológiával, mint például a koncentrált napenergia vagy a napenergiával működő fűtés és hűtés.

A fotovoltaikus rendszerek mérete  a kis, tetőre szerelt vagy épületbe integrált rendszerektől, néhány kilowatt-tól több tíz kilowattteljesítményig, a több száz megawatt teljesítményű erőművekig terjed.

A fotovoltaikus elemek növekedése miatt a fotovoltaikus rendszerek ára bevezetése óta gyorsan csökkent. Ezek azonban piaci és a rendszer méretétől függően változnak.

2014-ben az 5 kilowattos lakossági rendszerek ára az Egyesült Államokban 3,29 dollár/watt volt, míg a nagymértékben a német piacon a 100 kW-ig terjedő tetőre szerelt  rendszerek ára 1,24 euróra / watt esett. Manapság a napelemes fotovillamos modulok a rendszer összköltségének kevesebb, mint felét teszik ki, a fennmaradó részt a kiegészítő egységek és a vezérlést ellátó eszközök teszik ki.

(https://en.wikipedia.org/wiki/Photovoltaic_system )

Napelem rendszer kiépítés előnyei

  • Saját tulajdonú napelem panelek, évtizedeken keresztül termelik az energiát, amit fűtésre, világításra, meleg víz előállításra is használhat.
  • Függetleníti magát az energia árak emelkedésétől!
  • Tovább bővíthető, fejleszthető, a bekerülési költségekhez képest jóval alacsonyabb áron. Ez azt jelenti, hogy a meglévő rendszerhez további elemek építése már nem jár akkora költséggel, mint az elején.

Kedvenc márkáink:

Trina Solar A Trina Solar a világ 5 legnagyobb napelemgyártójának egyike. Gyártási kapacitás: 8,5 GW felett. Alapítás éve: 1997. Gyártás helye: Kína, Vietnám, Thailand

Canadian Solar: egyike a legnagyobb 5 napelemgyártónak 2013. óta 12 év garancia! Gyártási kapacitás: 5 GW felett. Alapítás éve: 2001. Gyártás helye: Kína, Vietnám, Indonézia

Fronius inverterek

Az osztrák Fronius mai napig az alapító Fronius család irányítása alatt működik, és napelemes invertereiket Ausztriában gyártják. Hegesztős invertereket az 1960-as évek óta gyártanak, napelemes invertereket 1993. óta. Ma 24 országban vannak jelen, és 3700 alkalmazottjuk van.

SAJ inverterek:

A SAJ Electric (Guangzhou Sanjing Electric Co., Ltd.) céget 2005-ben alapították kétmilliárd forintnyi alaptőkével a kínai Guangzhou (Kanton) városban, amerikai fejlesztési háttérrel. A SAJ Electric mára átvette a vezető szerepet a lakossági szegmensben Kína mellett több más ország piacán is. 2018-ban a 30kW-os kategóriában a SAJ Electric Suntrio Plus 33kW-os modellje kapta meg a TÜV-től a legjobbnak járó „All Quality Matters” elismerést! És ami egyedül álló: 10 év gyártói garancia.

Klímaberendezések

A légkondicionáló másik, rövidebb elnevezése a klíma, melyet az éghajlat után kapta, mivel a készülék mesterségesen képes adott hőmérsékletet, vagyis klímát létrehozni.

A klímákról még az él köztudatban, hogy csak légtér hűtésre használt eszközök. A valóság az, hogy az elmúlt években a (hűtő-fűtő) klímák a hideg teremtésen túl az egyik leghatékonyabb ár-érték arányban lévő fűtési módszerré is váltak. Sajnos az ebben rejlő lehetőségeket a társadalom még nem mérte fel helyesen, így nem terjedt el eléggé. Kiépítése sokkal könnyebb, kevesebb pénzbe kerül és kevéssé bürokratikus, mint egy gázcirkó vagy konvektor beépítése. Továbbá egy valóban fűtésre optimalizált jó energiaosztályú klímával való fűtés jóval olcsóbb lehet egy modern gázcirkónál is. Akkor adott esetben egy távhős fűtés megoldás árairól ne is beszéljünk. Továbbá vannak olyan helyek és körülmények, amelyekben egyéb alternatíva nem is volna megvalósítható. A hűtő-fűtő klímakészülék hőszivattyúként működik, és az elektromos energia befektetésével annál lényegesen több fűtési hőt szállít a környezetből a helyiségbe (COP tényező). Ezeket a hűtő-fűtő készülékeket az átmeneti időben (ősz, tavasz) lehet leggazdaságosabban használni.

A jelenleg használt légkondicionálók többsége úgynevezett osztott (split). Ez a definíció azt jelenti, hogy a kültéri egység (kondenzátor, kompresszor) és a beltéri egység (léghűtő, elpárologtató) két külön egységet képez.

A komfort split klíma működése egyszerűen úgy írható le, hogy a kültéri és beltéri egysége, valamint az ezeket összekötő csővezeték egy hűtőkört alkot. Ebben a hűtőkörben van egy kompresszor, ami a hűtőkörbe töltött hűtőközeg térfogatát változtatja meg, így annak halmazállapotát és hőmérsékletét is. Hűtés üzemben a beltéri egység hőcserélőjébe hideg hűtőközeg érkezik, a ventilátor ezen a hőcserélőn szívja át a szoba levegőjét, ami lehűl. A beltéri egységben a hűtőközeg elpárolog, hőelvonás jön létre, gőz halmazállapotú lesz, és ez áramlik tovább a kültéri egység kompresszorába. A kompresszor összenyomja, hőmérséklete és nyomása megnő. Bekerül a külső kondenzátor hőcserélőjébe, ahol ismét lehűl, és folyadék állapotba kerül. A kondenzátor hőcserélőn hűvösebb levegő áramlik át mint a hűtőközeg hőmérséklete.

(https://hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9gkondicion%C3%A1l%C3%B3 alapján)

Kedvenc márkáink:

Gree, NORD, PANASONIC, HITACHI, LG, DAIKIN

Hőszivattyú

A hőszivattyú olyan berendezés – kalorikus gép –, mely arra szolgál, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt vonjon ki és azt magasabb hőmérsékletű helyre szállítsa. Használatának célja a hőenergiával való gazdálkodás, melynek során hűtési energiát fűtésben (pl. melegvíz-készítésben) fel lehet használni, illetve környezeti hőt lehet hasznosítani. A hőszivattyú elvileg olyan hűtőgép, melynél nem a hideg oldalon elvont, hanem a meleg oldalon leadott hőt hasznosítják. Minden olyan fizikai elv alapján készülnek hőszivattyúk, melyeket a hűtőgépeknél is használnak.

(https://hu.wikipedia.org/wiki/H%C5%91szivatty%C3%BA alapján)

Kedvenc márkáink:

HITACHI, PANASONIC, ARISTON, DAIKIN